Стало відомо, скільки на рік витрачає "Нафтогаз" на своє утримання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, скільки на рік витрачає "Нафтогаз" на своє утримання

Казна та Політика
641
НАК “Нафтогаз України” витрачає на своє утримання 1,8 млрд гривень на рік.
Про це в інтерв’ю ЕП повідомив віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон.
Відповідаючи на запитання, чи вважає він за необхідне ліквідувати “Нафтогаз”, Кістіон відповів: “Так. Я вважаю, що треба провести демонополізацію. НАК може залишитися як юридична особа в сегменті газового ринку і працювати як газовий дистриб’ютор на рівних умовах з іншими компаніями”.
При цьому він уточнив, що мова не йде про ліквідацію “Нафтогазу” і всіх компаній, що входять до нього.
“Мова йде тільки про ліквідацію надбудови. Що вона робить? Знаєте, скільки грошей вона витрачає на своє утримання? 1,8 млрд гривень на рік. Це адміністративні витрати на одну тільки надбудову”, – заявив він.
Кістіон також зазначив, що для того, щоб почати процес ліквідації, необхідно завершити анбандлінг – від’єднання діяльності з транспортування газу. Потім, за його словами, варто відокремити “Укргазвидобування”, а НАК може існувати як трейдер, це його право.
“Процес відділення активів від “Нафтогазу” пов’язаний з розглядом судової суперечки в Стокгольмі (згідно з планом реструктуризації НАК, передача активів у новостворені держпідприємства почнеться після рішення Стокгольмського арбітражу – ЕП). Як тільки буде рішення, з’явиться відповідь на це питання (в якому році “Нафтогаз” можна ліквідувати – ред.)”, – сказав він.
Кістіон зазначив, що відділення ГТС від “Нафтогазу” відбудеться протягом максимум трьох місяців з дня прийняття рішення суду.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас