При Запорізькій АЕС побудують сонячну електростанцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

При Запорізькій АЕС побудують сонячну електростанцію

Енергетика
858
У 2018 році за Запорізькій атомній станції (ЗАЕС) побудують сонячну електростанцію (СЕС) потужністю 16 МВт. Про це повідомляє прес-служба ЗАЕС.
За словами фахівців станції, сонячна станція може бути додатковим джерелом енергії для атомних блоків в разі системної аварії (якщо станція втратить всі джерела енергії).
Сонячна станція буде розташовуватися за градирнями, недалеко від водосховища, на території, яка належить станції. Змонтувати станцію планують у травні 2018 року.
ЗАЕС планує також продавати енергію СЕС за “зеленим” тарифом, який в кілька разів вищий від тарифу атомних станцій.
Запорізька АЕС – найбільший енергетичний об’єкт в Україні та Європі, встановленою потужністю 6 000 МВт. Перший енергоблок був введений в експлуатацію в 1984 році, останній – в 1995 році. В останні роки станція виробляє понад 22% всієї електроенергії в Україні.
Оператором станції є НАЕК “Енергоатом”, держкомпанія-оператор атомних станцій в Україні. “Енергоатом” є оператором Южно-Української АЕС, Хмельницької АЕС та Рівненської АЕС.
Також в “Енергоатом” входять відокремлені підрозділи “Аварійно-технічний центр”, “Науково-технічний центр”, “Донузлавська ВЕС” (розташована в окупованому Криму), “Складське господарство”, “Атомприлад”, “Автоматика і машинобудування” і “Управління справами”.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас