Діамант кардинала з роману Дюма продадуть з торгів (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Діамант кардинала з роману Дюма продадуть з торгів (фото)

Світ
577
У Женеві на аукціоні Christie’s виставлять на продаж один з найзнаменитіших дорогоцінних каменів Франції. Камінь зберігає захоплюючу трьохвікову історію королівського походження.
На торги Magnificent Jewels аукціонного дому Christie’s буде виставлений діамант вагою 19,07 карата, який належав кардиналу Мазаріні.
Мазаріні, який був у XVII столітті прем’єр-міністром Французького королівства, захоплювався коштовностями і зібрав унікальну колекцію з 18 рідкісних діамантів. До їх числа входив і Le Grand Mazarin, чотирикутний діамант з легким рожевим відтінком, огранений з алмаза, знайденого на копальнях Голконди (Індія). За оцінкою GIA (Gemological Institute of America, Гемологічного інституту Америки), камінь має дуже високий показник чистоти – VS2.
Торги пройдуть у Женеві 14 листопада, попередня ціна (естімейт) діаманта не оголошена.

Джуліо Мазаріні, уроджений Джуліо Раймондо Маццаріно – церковний і політичний діяч і перший міністр Франції в 1643-1651 і 1653-1661 роках. Своєю політичною кар’єрою був зобов’язаний протекції королеви Анни Австрійської, матері короля Людовика XIV. Сановника в своєму пригодницькому романі «20 років потому» описав Олександр Дюма-батько.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас