Google планує додати в свій браузер захист від майнерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google планує додати в свій браузер захист від майнерів

Технології&Авто
2267
Інженери Google обговорюють впровадження в Google Chrome інструментів для запобігання браузерному майнінгу. Дискусії про це компанія веде з вересня, коли з’явилися перші загрози такого типу.
Розробники вже придумали схему, що дозволяє протистояти прихованим майнерам.
«Якщо сайт використовує більше ніж X% процесорних потужностей протягом Y секунд, то така сторінка буде переведена в «енергозберігаючий режим», в якому активність всіх підозрілих процесів буде суворо обмежена. Потім на екрані відобразиться спливаюче повідомлення, що дозволяє користувачу відключити даний режим. Якщо вкладка, яка перебуває в «енергозберігаючому режимі», неактивна, то виконання процесів повністю припиняється», – розповів один з розробників Chrome Ойан Вафай.
Варто зазначити, що цей метод перебуває на етапі обговорення і поки не отримав офіційного схвалення від керівництва Google.
Крім того, на даний момент не існує можливості повного блокування скриптів, оскільки розробники ПЗ з легкістю модифікують код майнерів для її обходу.
Поки що для запобігання роботи криптомайнерів користувачам радять встановлювати розширення на зразок AntiMiner, No Coin і minerBlock.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас