Тим, хто бажає «мотнутися» по авто до Німеччини: штрафи зросли в 10 разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тим, хто бажає «мотнутися» по авто до Німеччини: штрафи зросли в 10 разів

Технології&Авто
7463
У Німеччині набрали чинності нові підвищені штрафи за порушення правил дорожнього руху для водіїв автомобілів та велосипедистів, повідомляє DW.
“У десять разів підвищено мінімальний штраф за створення перешкод для проїзду поліції, швидкої допомоги та інших рятувальників в пробках на автобанах — 200 євро, в окремих випадках — до 320 євро“, — сказано в повідомленні.
Згідно з німецькими ПДР, в таких ситуаціях водії зобов’язані завчасно створити для проїзду спеціального транспорту так званий рятувальний коридор між крайньою лівою і сусідньою правою смугою руху.
Крім того, істотно підвищено покарання за розмови по телефону за кермом. Раніше штраф становив 60 євро, тепер його підвищено до 100 євро. Одночасно водій отримує штрафний бал у картотеці Федерального відомства автодорожнього транспорту у Фленсбурзі.
“Нові правила забороняють водіям при працюючому двигуні не тільки розмовляти по телефону, але і взагалі користуватися мобільними пристроями, включаючи лептопи і планшетники. Велосипедисти, які розмовляють по телефону під час руху, тепер будуть штрафуватися на 55 євро. Раніше це порушення ПДР обходилося їм у 25 євро”, — пише DW.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас