У ДФС розповіли, скільки експортних операцій проходять через офшори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ДФС розповіли, скільки експортних операцій проходять через офшори

Казна та Політика
537
Майже дві третини експортних операцій в Україні проходять за непрямими контрактами, через офшори.
Про це в ході прес-конференції повідомив голова Офісу великих платників Державної фіскальної служби Євген Бамбізов, передає УНІАН.
За його словами, 60% експортних операцій великих платників, податки яких адмініструються в Офісі, проходять по непрямим контрактам.
“Для чого це робиться? Все розуміємо. Є посередник, який зареєстрований в юрисдикції, яка має пільговий режим оподаткування, і через цього посередника здійснюється придбання або реалізація того чи іншого виду продукції”, – сказав він.
За словами Бамбізова, якби Україна приєдналася до плану BEPS, проблему можна було б вирішити набагато простіше.
“Якщо ми не приєднаємося до плану BEPS, ми будемо отримувати інформацію з істотним запізненням. На сьогодні ми отримуємо інформацію з запізненням 6-7 місяців, в кращому випадку. План BEPS передбачає автоматичний обмін інформацією”, – сказав він.
Як повідомлялося, Україна планує до 2020 року почати автоматичний обмін інформацією про фінансові рахунки нерезидентів за міжнародним стандартом, який був розроблений Організацією економічного співробітництва та розвитку і схвалений G20.
Україна планує приєднатися до Плану Організації економічного співробітництва і розвитку в Європі щодо протидії ухиленню від сплати податків – Base erosion and Profit Shifting (BEPS).
У рамках плану ОЕСР розробила 15 кроків, які охоплюють різні сфери протидії агресивному податковому плануванню.
Серед них: вдосконалення правил трансфертного ціноутворення, запобігання ухилення від сплати податків за допомогою міжнародних договорів, оподаткування доходів контрольованих іноземних компаній, обмін інформацією.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас