Toyota створила водневий мінівен з дальністю ходу 1000 км — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota створила водневий мінівен з дальністю ходу 1000 км

Технології&Авто
1274
Наступного тижня в Токіо Toyota представить новий шестимісний водневий мінівен Fine-Comfort Ride. Автомобіль має запас ходу в 1000 км і може заправлятися паливом всього за три хвилини, пише New Atlas.
Toyota працює з водневим паливом вже не перший рік. На рахунку компанії – більше 5 тис. патентів на водневі паливні елементи. На водні успішно працюють седани Mirai та вантажівки Project Portal. Нова модель – мінівен зі значним запасом ходу – також зроблена на основі цієї технології.
Toyota описує Fine-Comfort Ride як мінівен преміум-класу з високим ступенем автономності. Всі крісла, включаючи водійське, розкладаються і повертаються навколо своєї осі, даючи можливість пасажирам сидіти обличчям один до одного. Додатково до пасажирських крісел в мінівені є диван, здатний розмістити ще двох пасажирів, а вікна салону можуть трансформуватися в сенсорні дисплеї.
Мінівен може проїхати без дозаправки 1000 км, що є рекордом для автомобільної галузі. Кожне колесо має власний електромотор, а кабіна машини зроблена у формі ромба, щоб збільшити корисний простір салону і забезпечити кращу аеродинаміку.
На думку видання, Fine-Comfort Ride – це тільки концепт-кар, який навряд чи надійде у виробництво. Однак тенденція використовувати традиційний простір кабіни для розваг, спілкування та роботи є в більшості нових моделей і, швидше за все, стане комерційним стандартом.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас