«Мізки» безпілотної системи Apple розміщуються на даху автомобіля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Мізки» безпілотної системи Apple розміщуються на даху автомобіля

Технології&Авто
240
Співзасновник Voyage зняв позашляховик Lexus, з блоком лідарів на даху, який він назвав «Штука». Такий пристрій для автономного управління було б досить легко встановити на будь-яку машину, не вимагаючи додаткових модифікацій самого автомобіля, пише Engadget.
Як і багато інших компаній, Apple працює над власною версією технології для безпілотних автомобілів. Як стало відомо раніше, Apple відмовилася від ідеї створення власного безпілотного автомобіля з нуля, вирішивши натомість розробити систему, яка може бути включена в існуючі транспортні засоби. Навесні цього року один з безпілотників компанії був помічений на дорозі в Кремнієвій долині. Білий кросовер Lexus RX450h був оснащений датчиками, лідаром та іншим обладнанням від сторонніх виробників. Але зараз на тестових автомобілях встановлена ​​система Project Titan від Apple, а завдяки співзасновнику Voyage Хиггінсу МакКалістеру, можна роздивитися його детально.
 
Хіггінс зняв і виклав у Twitter новий «яблучний» безпілотник Lexus, на даху якого розміщено блок з безліччю сенсорів, який він назвав «Штука». Він також сказав, що більша частина обчислювального стека, швидше за все, міститься всередині самого блоку даху, а не зберігається в іншому місці в транспортному засобі, і зазначив, що блок має шість систем LiDAR спереду і ззаду. Такий пристрій для автономного управління було б досить легко встановити на будь-яку машину, не вимагаючи додаткових модифікацій самого автомобіля, і, ймовірно, саме тому Apple вибрала такий дизайн.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас