Число криптовалютних хедж-фондів перевалило за сотню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Число криптовалютних хедж-фондів перевалило за сотню

Фінтех і Картки
304
Кількість хедж-фондів, що інвестують в крмптовалюні активи, зростає рекордними темпами. Менш ніж за два місяці, з 29 серпня по 18 жовтня, вона подвоїлася, повідомляє Reuters.
Компанія Autonomous NEXT, що досліджує фінтех-ринок, підрахувала, що в період з 29 серпня до 18 жовтня кількість хедж-фондів, що вкладають кошти в активи, номіновані в біткойнах і інших криптовалютах, зросла з 55 до 110. Більше трьох чвертей (84) цих фондів з’явилося в поточному році. Це відображає ажіотаж, що панує на ринку криптовалют, капіталізація якого з початку 2017 року зросла в десять разів. Хедж-фонди – головний інструмент спекулятивного капіталу – природно, використовують це ралі.
Втім, фінансові показники цифрових активів все ще незначні на тлі глобального фінансового ринку. 110 криптовалютних хедж-фондів, що існують на даний момент, управляють активами, за підрахунками тієї ж Autonomous NEXT, на $2,2 млрд. У той час як сотня найбільших хедж-фондів світу орудує капіталом в розмірі $1,65 трлн.
Головна загроза ринку криптовалют виходить не від мінливої ​​ринкової кон’юнктури, а від дій державних фінрегуляторів. Переважна більшість із них взагалі не визнає існування біткойна і йому подібних. У тих же країнах, влада яких йде на легалізацію криптовалют, вони роблять це виключно з метою оподаткування тіньових доходів. Цим шляхом днями пішла Південна Корея, яка вирішила обкласти податками доходи в цифровій валюті, отримані компаніями і фізособами.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас