Китайська Geely стане власником контрольного пакету акцій Saxo Bank — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайська Geely стане власником контрольного пакету акцій Saxo Bank

Фондовий ринок
1055
Китайська автомобільна група Zhejiang Geely Holding Group Co. стане власником контрольного пакету акцій данського Saxo Bank.
У травні холдинг Geely заявив про заплановану купівлю 30% акцій Saxo Bank. Угода, яка все ще чекає схвалення регуляторних органів, є першою великою інвестицією в фінансові послуги для китайської компанії, що володіє шведським автовиробником Volvo і англійським Lotus.
“Тепер Geely планує придбати ще 21,5% акцій Saxo Bank за $300 млн, отримавши, таким чином, контрольний пакет в 51,5% акцій банку. Загальна вартість пакета, що належить Geely, складе більше $800 млн”, – йдеться в прес-релізі Saxo Bank.
Угода з Saxo Bank в черговий раз демонструє прагнення Geely розвивати співпрацю зі світовими високотехнологічними компаніями, на цей раз – у фінансовій сфері, зазначають в банку.
“Ми вважаємо Saxo Bank неймовірно сильним партнером і привабливою інвестицією. За останнє десятиліття банк придбав солідну репутацію в сфері фінансових технологій, і ми впевнені, що вони можуть бути ефективно застосовані і поширені у всьому азіатському регіоні”, – сказав віце-президент Geely Деніел Дунхуей Лі.
Saxo Bank нараховує 1600 співробітників в 18 країнах і торік забезпечив операційний дохід в 2,9 млрд данських крон ($457,46 млн).
Zhejiang Geely Holding є глобальною автомобільною групою, що володіє низкою добре відомих брендів, включаючи Geely Auto, LYNK & CO, Volvo Car, Polestar, London Taxi Company і інші. Штат Geely налічує понад 60 000 співробітників по всьому світу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас