Новий закон про приватизацію сприятиме залученню інвесторів - ФДМУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий закон про приватизацію сприятиме залученню інвесторів - ФДМУ

Казна та Політика
179
Одна з головних причин того, що велика приватизація, про яку влада заявила ще у 2014 році, досі не розпочалася, полягає в тому, що потенційні інвестори просто не можуть розібратися у законодавчій базі.
Про це заявив виконувач обов’язків голови Фонду держмайна Віталій Трубаров в інтерв’ю “Фокусу”.
“Одна з головних причин у тому, що потенційні інвестори просто не можуть розібратися у законодавчій базі по приватизації. Приватизаційну діяльність регулюють сім законів, під них прописано безліч підзаконних актів. Одна “абевегедейка”, тобто розділення об’єктів на п’ять категорій, чого варта (наразі держактиви залежно від їх розміру і значення для економіки країни діляться на п’ять категорій: “А”, “Б”, “В”, “Г”, “Д”, для кожної з яких прописано свою процедуру приватизації, – ред.). Пропрацювавши у ФДМ багато років, я неодноразово бачив, як юристи з найвищою кваліфікацією загрузали в усьому цьому”, – вважає Трубаров.
При цьому, він висловив сподівання, що новий закон про приватизацію все-таки ухвалять, і питання з політичної площини перейде в економічну.
“Сподіваюся, що ухвалення нового закону про приватизацію стане кроком до імплементації певних домовленостей між урядом і Верховною Радою. Питання продажу держактивів перейде з політичної до суто економічної площини, і ми зможемо робити свою роботу. Цим законом ми перекреслюємо усю плутанину, у нас з’являється один документ, який не включає список того, що продаватиметься, а говорить про те, які правила гри та процедура приватизації об’єктів”, – заявив він.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас