Держгеонадр призупинила газові ліцензії компаній Ахметова, Новинського і Бойка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держгеонадр призупинила газові ліцензії компаній Ахметова, Новинського і Бойка

Фондовий ринок
403
Державна служба геології та надр призупинила дію спецдозволів на розвідку і видобуток природного газу для низки надрокористувачів, включаючи компанії, кінцевими бенефіціарами яких є бізнесмени Рінат Ахметов та Вадим Новінський.
Про це йдеться в опублікованому наказі Держгеонадр №448 від 17 жовтня 2017 року.
«Призупинити дію спеціальних дозволів на користування надрами згідно з переліком, наведеним у додатку до цього наказу», – йдеться в тексті документа. Згідно з переліком, таке рішення було ухвалене через те, що газовидобувні компанії порушили норми закону України «Про нафту і газ». В цей перелік потрапила компанія «Нафтогазрозробка», яка працює на Хорошовській площі в Харківській області.
Згідно з Єдиним державним реєстром фізичних і юридичних осіб, її акціонером є «ДТЕК Нафтогаз», а кінцевим бенефіціаром – Рінат Ахметов. Також у переліку присутня компанія «Укрістгаз», яка працює на Платовському родовищі в Харківській області і яку ЗМІ пов’язують з інтересами екс-міністра енергетики, нинішнього депутата «Опозиційного блоку» Юрія Бойка. Керівником цієї компанії є Рубен Захарян.
Згідно з переліком, під рішення Держгеонадр потрапила також компанія «Азов Петролеум Ллс», яка має спецдозвіл на ділянку шельфу в Азовському морі. Її бенефіціаром є бізнесмен і депутат від «Опозиційного блоку» Вадим Новинський. Також в цей список потрапили такі компанії, як «Нові проекти», «Укрнафтогазрозвідка», «Шахта ім. Засядька», «Міжрегіональна газова компанія», «Води України» (входять в структуру НАК «Надра України») та ін. Держгеонадр надала кожному надрокористувачу 10 днів для усунення виявлених порушень.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас