Скільки коштує житло: вартість квартир економ-класу в новобудовах України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки коштує житло: вартість квартир економ-класу в новобудовах України

Нерухомість
3540
Редакція “Слово і діло” вивчила пропозиції забудовників у найбільших містах і вивела середню ціну на невелику двокімнатну квартиру 60 квадратів в одній з новобудов обласних центрів країни.
Почнемо з найдорожчого житла: цілком передбачувано, найдорожчі квартири знайшлися в центрі Києва – тут маленька «двушка» в центрі обійдеться приблизно в 1,8 мільйона гривень, а така сама квартира на околиці столиці буде коштувати майже вдвічі дешевше – 960 тисяч гривень.
Друге місце за дорожнечею житла займає центр Львова – тут двокімнатна квартира обійдеться в 1,57 мільйона гривень, а житло на околиці міста майже втричі дешевше із середньою ціною в 540 тисяч гривень.
Новобудови в центрі Одеси не набагато поступаються ціною – тут квартира обійдеться в 1,39 мільйона, причому з віддаленням від центру ціна тут падає не так сильно, як у Львові, і становить близько 720 тисяч гривень на околиці.
Четверте місце за вартістю житла в центрі поділили Дніпро і Вінниця, де двокімнатна квартира в 60 квадратів обійдеться приблизно в 1,2 мільйона гривень. Водночас житло на околиці Дніпра істотно дорожче і при рівній площі обійдеться майже на 200 тисяч гривень дорожче, ніж у Вінниці – 690 і 450 тисяч відповідно.
Варто відзначити, що у Вінниці і Львові спостерігається найсильніший розрив у ціні нового житла між центром і окраїнами – майже втричі.
Що стосується міст з найдоступнішим житлом, то на першому місці виявився Кропивницький, де 60-метрова «двушка» в центрі обійдеться в 600 тисяч гривень, причому в місті зараз будують тільки один житловий комплекс.
Трохи дорожче квартира в центрі Черкас – вона обійдеться в суму близько 660 тисяч, а в центрі Луцька – на 30 тисяч дорожче.
Детальніше з цінами на житло в центрах регіонів можна ознайомитися у інфографіці:
Скільки коштує житло: вартість квартир економ-класу в новобудовах України
За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас