Поліція Лос-Анджелеса почне використовувати дрони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поліція Лос-Анджелеса почне використовувати дрони

Технології&Авто
164
Незважаючи на бурхливі протести городян, поліцейські зможуть користуватися безпілотниками в операціях з розшуку злочинців і під час природних катаклізмів, повідомляє ARS Technica.
Департамент поліції Лос-Анджелеса схвалив річний пілотний проект з використання дронів для боротьби зі злочинністю. За цей час можна буде зрозуміти, наскільки ефективним є застосування безпілотників в одному з найбільших міст Америки. А також, чи не порушують вони права і свободи громадян.
Влада обмежила використання дронів випадками, коли «необхідно вжити термінових заходів тактичного характеру, в розшуку злочинців і під час природних катаклізмів». Дозвіл на кожен виліт безпілотника має видаватися безпосередньо від вищого керівництва, а кожен випадок розглядатиметься індивідуально. Крім того, дрони не будуть озброєні. Такі технології вже використовують у своїй роботі поліцейські в декількох містах Каліфорнії, і вони запевняють, що це допомогло врятувати десятки життів.
Однак, жителі Лос-Анджелеса сильно обурювалися таким рішенням міської поліції. Правозахисники вважають, що подібні заходи безпеки – прояв гіперопіки з боку влади і підривають довіру до методів роботи поліції.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас