Біржа Nasdaq отримала патент на блокчейн-систему зіставлення даних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біржа Nasdaq отримала патент на блокчейн-систему зіставлення даних

Фінтех і Картки
178
Відомство з патентів і товарних знаків США затвердило патент біржі Nasdaq на блокчейн-систему зіставлення даних. Про це повідомляє CoinDesk.
Як зазначає видання, подана в лютому заявка описує систему передачі і реєстрації даних з використанням блокчейну для відстеження торгових і клірингових позицій. Опис патенту було опубліковано в серпні, авторами вказані шведи Йохан Толль і Фредрік Шеблум, вони ж виступили інвесторами.
У патенті описується дворівневий процес обробки транзакцій. Кожна транзакція реєструється в двох блоках, при цьому перший блок реєструє її на шляху від відправника до посередника, а другий – від посередника до місця призначення. Як зазначили автори патенту, технологія блокчейн допоможе зробити клірингові послуги ефективнішими.
“Було б бажано підвищити ефективність і швидкість клірингових послуг та розрахункового процесу в комп’ютеризованому середовищі. Тому сфера перебуває в пошуках поліпшених технологій і систем для реалізації цієї мети”, – сказано в заявці.
Раніше повідомлялося, що Nasdaq і шведська фінансова група SEB Group протестують блокчейн для фондів взаємних інвестицій.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас