Голова Центрального банку Бразилії: біткоїн — це бульбашка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Центрального банку Бразилії: біткоїн — це бульбашка

Фінтех і Картки
888
Президент бразильського центробанку Ілан Голдфайн негативно сприйняв недавній стрибок ціни біткоїна і порівняв кріптовалюти з фінансовими пірамідами. Про це пише Business Insider.
За словами Голдфайна, мотивація тих, хто купує криптовалюти, аналогічна прагненню заробити на шахрайських схемах. Голова бразильського монетарного регулятора вважає, що ціна першої криптовалюти, так само, як і в схемах Понці, тримається на потоці нових інвесторів, які, в свою чергу, також залучають інших покупців біткоїна.
“Біткоїн — фінансовий актив без забезпечення, який люди купують, сподіваючись, що він буде зростати в ціні. Це типова бульбашка або піраміда”, — зазначив Голдфайн.
Також голова ЦБ підкреслив, що очолюване ним відомство зацікавлене у розвитку технологічних інновацій, а не подібного роду “бульбашок”.
“Це не те, що центральний банк зацікавлений заохочувати”, — додав він.
Ілан Голдфайн — далеко не єдиний у світі голова центробанку з вкрай негативним ставленням до сфери криптовалют. Місяць тому голова ЦБ РФ Ельвіра Набіулліна висловила думку, що цифрові валюти мають ознаки фінансових пірамід і пообіцяла не допустити їх на російський ринок, попередивши про те, що “криптоманія небезпечна”.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас