Мінфін США готовий допомогти Україні з реформою ДФС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін США готовий допомогти Україні з реформою ДФС

Казна та Політика
453
Помічник Державного секретаря США з питань Європи і Євразії Аарон Мітчелл планує свій перший закордонний візит в Україну найближчим часом.
Про це повідомили в Міністерстві фінансів України з посиланням на підсумки зустрічі з Мітчеллом міністра Олександра Данилюка в ході його візиту до Вашингтона (США) разом з послом України в США Валерієм Чалим.
За інформацією Мінфіну, це одна з перших зустрічей Мітчела з початку його роботи в Держдепартаменті США, що підтверджує пріоритетність України серед 50 країн, за співробітництво з якими він відповідальний.
Мінфін повідомив, що Мітчелл назвав Україну пріоритетом у зовнішній політиці США, відзначив прогрес у впровадженні структурних реформ в нашій країні, але при цьому нагадав про необхідність створення Антикорупційного суду. Також Мінфін повідомив, що в той самий день міністр Данилюк зі своїм заступником Юрієм Буцою зустрілися з міністром фінансів США Стівеном Мнучіном і його заступником з міжнародних справ Девідом Малпассом.
У ході цієї зустрічі сторони обговорили прогрес економічних реформ в Україні, виконання програми Міжнародного валютного фонду і успішний вихід нашої країни на міжнародні ринки капіталу.
За підсумками цієї зустрічі Мінфін США висловив готовність допомогти Україні у напрямі комплексної реформи Державної фіскальної служби. Крім того, як повідомив Мінфін, Данилюк провів зустріч зі спеціальним радником президента США з питань глобальної економіки і фінансів Метью Хаарсейгером. Під час цієї зустрічі сторони обговорили прогрес у співробітництві України з МВФ та реформи, необхідні для успішного завершення програми у 2019 році.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас