Компанія, яка лідирує в світі по виручці від продажу алмазів, знизила продажі на 27% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія, яка лідирує в світі по виручці від продажу алмазів, знизила продажі на 27%

Фондовий ринок
189
De Beers, що лідирує в світі по виручці від продажу алмазів, в ході 8-го в цьому році сайту реалізувала продукцію на $370 млн, йдеться в повідомленні Anglo American plc, що контролює 85% De Beers.
Це на 27% нижче показника попереднього сайту ($507 млн) і на 25% нижче рівня сайту роком раніше ($494 млн). Показник враховує, крім реалізації сайтхолдерам, аукціонні продажі.
CEO De Beers Брюс Клівер (Bruce Cleaver), слова якого наведені в повідомленні, пояснив падіння показника зниженням пропозиції, що відображає паузу в роботі гранувальних підприємств в Індії та Ізраїлі, через релігійні свята в цих країнах. Продажі відповідають очікуванням компанії на цей період, характерний сезонним ослабленням попиту.
Середній індекс цін на алмазну сировину De Beers за підсумками I півріччя зріс на 4%, після чого ціни знизилися (на 1 п.п.). Аналогічну динаміку демонструвала “АЛРОСА” (MOEX: ALRS). При цьому в зрізі продажів як De Beers, так і “АЛРОСА” в першому півріччі зросла частка дрібної і низьковартісної сировини, що призвело до зниження середньої ціни реалізації алмазів (на відміну від індексу, враховує зміну асортименту) у De Beers на 12% за півріччя, до $156 за карат, у “АЛРОСА” – на 19%, до $126 за карат. Виручка De Beers за півріччя скоротилася на 4%, до $3,1 млрд. Виручка “АЛРОСА” – близько $2,46 млрд (зниження на 1,5%).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас