Міненерговугілля знайшло заміну газу для бюджетної сфери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерговугілля знайшло заміну газу для бюджетної сфери

Енергетика
809
Міністерство енергетики та вугільної промисловості розглядає торф як альтернативне паливо дорогому природному газу для споживачів бюджетної сфери.
Про це в ефірі одного з національних телеканалів заявив радник міністра енергетики та вугільної промисловості Максим Белявський.
«Альтернативою для забезпечення газом може бути торфовидобувна промисловість… Для того, щоб замінити одну тисячу кубічних метрів природного газу, достатньо 3,5 тонни торфу, який успішно видобувається», – сказав він, додавши, що торф є недорогим і доступним паливом для бюджетної сфери.
«Ціна за одну тисячу кубічних метрів газу становить 7 тис. грн, а одна тонна торфу коштує менше ніж 900 грн», – повідомив Белявський, додавши, що витрати на використання торфу вдвічі нижчі від вартості газу.
За його словами, активне використання торфу дозволить відродити в Україні видобуток торфу і виробництво з нього паливних брикетів.
«Всього в Україні залишилося 7 з 30 торфозаводів, які були ще в 90-х роках. За 27 років обсяги видобутку скоротилися в 10 разів, а виробництва брикетів – в 5 раз… Ще десять років тому Україна давала мільйон тонн торфобрикетів і 2 мільйони тонн сільськогосподарського торфу, та в поточному році план з видобутку становить 453 тис. тонн, а виробництва – 188 тис. тонн брикетів, що відповідає рівню 2010 року», – заявив радник міністра.
За даними міністерства, торф видобувається в північних регіонах України – Волинській, Київській, Чернігівській, Сумській і Житомирській областях. При цьому лідером є Волинська область, на яку припадає 30% від видобутку по всій Україні.
За матеріалами:
Телеграф
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас