ШІ від Google перевершив людей в навчанні ШІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ШІ від Google перевершив людей в навчанні ШІ

Технології&Авто
978
Створений компанією алгоритм в деяких випадках створює ПЗ машинного навчання краще від розробників-людей. В Google запевняють, що це дозволить збільшити число фахівців з машинного навчання, проте сторонні експерти побоюються, що така автоматизація, навпаки, призведе до безробіття серед розробників нейромереж.
Як з’ясувалося, ШІ може взяти на себе функції не тільки бухгалтерів чи юристів, а й висококваліфікованих розробників самого штучного інтелекту. У проекті AutoML («автоматизоване машинне навчання») дослідники Google навчили ПЗ машинного навчання створювати ПЗ машинного навчання, повідомляє WIRED.
Причому, в деяких випадках ШІ впорався зі створенням собі подібних краще від розробників-людей. Наприклад, навчений ШІ алгоритм встановив рекорд, правильно визначивши 82% показаних йому зображень. Ще більш показовими є результати в розпізнаванні декількох об’єктів на одному зображенні. Ця функція необхідна в системах доповненої реальності і безпілотних автомобілях. Так ось, автоматично генерований алгоритм правильно розпізнавав у середньому 43% об’єктів, тоді як кращий зі створених людьми ШІ показав результат в 39%.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас