Колишній глава ФРС Бен Бернанке: «Курс біткойна обвалиться» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колишній глава ФРС Бен Бернанке: «Курс біткойна обвалиться»

Фінтех і Картки
1420
Американський економіст, голова Ради економічних консультантів при Білому домі і колишній глава Федеральної резервної системи Бен Бернанке вписав себе в список біткойн-скептиків, який розширюється. Економіст вважає, що після зростання біткойна буде серйозне падіння, пише Fortune.
Бернанке каже, що біткойн – це спроба замінити традиційні гроші й вийти з-під контролю з боку держав, але вона ніколи не буде успішною. На його думку, зараз все, що пов’язано з криптовалютою – одна велика спекуляція. Біткойн не зміг показати себе як справжня транзакційна валюта.
Він відкинув всі припущення про те, що біткойн зможе колись прийти на місце звичайних грошей. «Врешті-решт держави зроблять все, щоб не допустити такого сценарію», – говорить він. Його виступ сприйняли як докір американським криптоентузіастам, які є, в тому числі, і в ФРС.
Як часто буває в разі таких заяв, Бернанке зазначив, що нічого не має проти блокчейну, на якому працюють криптовалюти. На його думку, за цією технологією банківське майбутнє. Якби блокчейн вже був впроваджений, то вдалося б уникнути чимало фактів шахрайства.
Провідні світові банки тестують блокчейн, тому Бернанке розділяє криптовалюти і технологію, на якій вони працюють. Але щодо біткойна він був категоричний – при будь-якому розкладі держави не дадуть йому розвиватися, і його курс обвалиться.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас