Samsung анонсувала розумну мітку Connect Tag для відстеження розташування дітей і домашніх тварин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung анонсувала розумну мітку Connect Tag для відстеження розташування дітей і домашніх тварин

Технології&Авто
403
Компанія Samsung анонсувала випуск розумної мітки Connect Tag, яка є першим споживчим пристроєм на базі технології NB-IoT. Вона дозволяє підключати пристрої інтернету речей до мобільних мереж для передачі даних. Для цього використовується стандарт eSIM.
Samsung Connect Tag дозволяє відстежувати розташування дитини або домашнього вихованця. Пристрій можна приєднати до шкільного рюкзака, зв’язки ключів або одягу дитини, а також до нашийника тварини. Після цього гаджет може передавати на смартфон дані про своє розташування. Для відстеження положення можуть використовуватися дані GPS ГЛОНАСС, мереж Wi-Fi або мобільної мережі. Це забезпечує точне визначення координат як на вулиці, так і всередині приміщень. У пристрої інтегровані акселерометр, 3 кольорові світлодіоди і батарея ємністю 300 мАг, яка забезпечує до 7 днів автономної роботи. Розміри новинки становлять 42,1×42,1×11,9 мм і масу 25 г. Корпус забезпечує захист внутрішніх компонентів відповідно до стандарту IP68. Як програмна платформа використовується Tizen IoT.
Samsung Connect Tag може повідомляти користувача в тому випадку, коли об’єкт залишає межі визначеної території (наприклад, дитина йде за межі будинку або школи). Також передбачена функція відправки запиту для отримання відомостей про поточний стан об’єкта. Це може бути корисно, якщо дитина загубилася на території великого торгового центру або парковки. Можливе налаштування періодичної відправки відомостей про місце розташування. Також дитина може самостійно передавати інформацію про своє розташування на мобільний пристрій когось із батьків. Нарешті, новинка може бути підключена до власної інтелектуальної системи SmartThings від Samsung. Наприклад, Connect Tag може включати підсвічування, коли користувач заходить у кімнату або відправляти повідомлення, коли дитина входить у школу. В даний час гаджет сумісний лише з мобільними пристроями на базі ОС Android. Підтримку iOS планується додати в кінці 2017 року.
Компанія Samsung продемонструє Connect Tag на конференції для розробників, яка буде проходити в Сан-Франциско на цьому тижні. Потім пристрій надійде в продаж у Південній Кореї, але його ціна поки не повідомляється. Через кілька місяців планується приступити до глобальних продажів новинки.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас