Південна Корея оподаткує криптовалюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Південна Корея оподаткує криптовалюти

Фінтех і Картки
323
Про це заявив голова податкової служби країни Хан Син Хі. Причиною став той факт, що днями оборот биткоїна та інших криптовалют в Південній Кореї перевищив обсяги торгів на місцевій фондовій біржі KOSDAQ.
Голова Національної податкової служби заявив про план оподаткування операцій з криптовалютами на спеціальних парламентських слуханнях. За словами Хан Син Хі, деталі плану ще належить з’ясувати. Влада розглядає кілька варіантів оподаткування. Щодо угод з купівлі-продажу біткоїнів і інших цифрових валют може бути введений податок на додану вартість, податок на приріст капіталу або податок на дарування, повідомляє Bitcoin.com.
Досить імовірно, що криптовалюти в Південній Кореї обкладатимуться усіма цими податками, в залежності від того, з якою метою віртуальні гроші використовуються. Зокрема, розглядається досвід Японії, яка першою легалізувала біткоїн та інші цифрові валюти. Як зазначалося на слуханнях в південнокорейському парламенті, Токіо зробив це зовсім не з любові до інновацій. Тільки чітке визначення юридичного статусу криптовалюти дозволяє оподатковувати всі операції з нею. Національне податкове агентство Японії класифікувало криптовалюти як «загальні активи», тобто, по суті, прирівняло їх до звичайних грошей. Відповідно доходи в біткоїнах і інших цифрових активах оподатковуються в Японії податком на прибуток, якщо йдеться про юридичних осіб, або прибутковим податком — у випадку з доходами фізичних осіб.
На слуханнях Хан Син Хі також зазначив, що і США активно розробляють систему оподаткування віртуальних грошей, прибуток від операцій з ними вже оподатковується. «Ми повинні виявляти активність у цьому плані і враховувати досвід Сполучених Штатів і Японії», — заявив голова податкової служби Південної Кореї.
У Сеулі поки що не дуже далеко просунулися шляхом легалізації операцій з біткоїном та іншими електронними валютами. У серпні в парламент було внесено законопроект про регулювання ринку криптовалют, однак його досі не розглянуто. Поки що регулятори вивчають підпільний, по суті, ринок цифрових валют в країні. Проміжним підсумком вивчення стала запроваджена наприкінці вересня урядом Південної Кореї заборона на первинне розміщення нових криптовалют (ICO).
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас