JPMorgan створить платіжну мережу на блокчейні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

JPMorgan створить платіжну мережу на блокчейні

Фінтех і Картки
239
Як повідомляє Gadgets Now, представники банку JPMorgan Chase заявили, що запускають нову систему обробки платежів, яка використовує блокчейн. Проект реалізується у партнерстві з Royal Bank of Canada і Australia and New Zealand Banking Group.
Блокчейн являє собою розподілений реєстр транзакцій, підтримуваний мережею комп’ютерів. Міжбанківська інформаційна мережа дозволить користувачам швидше отримувати платежі з меншою кількістю кроків і підвищеною безпекою.
Технологія блокчейна підтримує такі кріптовалюти, як біткоїн, проти яких різко висловлювався виконавчий директор JPMorgan Джеймі Даймон. Однак, незважаючи на це, і він, і керівники інших банків високо оцінили блокчейн.
JPMorgan, подібно до багатьох своїх конкурентів, вклав мільйони доларів в технологію, сподіваючись, що за її допомогою можна буде знизити витрати і спростити такі процеси, як розрахунки за операціями з цінними паперами, оформлення кредитів та міжнародні грошові перекази.
Мережа буде оснащена Quorum, технологією блокчейна, розробленою JPMorgan. Очікується, що в найближчі місяці до неї приєднаються й інші банки.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас