Україна подала до СОТ третій позов до Росії - МЕРТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна подала до СОТ третій позов до Росії - МЕРТ

Казна та Політика
804
Україна направила вимогу про консультації з Російською Федерацією до Світової організації торгівлі (СОТ) у зв’язку з численними обмеженнями імпорту української продукції з російського боку, повідомило Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ).
“Протягом 2013-2015 рр. Росія застосувала низку обмежувальних заходів щодо імпорту соків, пива, кондитерської продукції, шпалер українського походження”, – повідомило МЕРТ.
На думку української сторони, обмеження імпорту української продукції не відповідає зобов’язанням Росії перед СОТ, а також положенням низки угод, зокрема, Генеральної угоди з тарифів і торгівлі 1994 року, Угоди про спрощення процедур торгівлі, Угоди про технічні бар’єри в торгівлі і Угоди про застосування санітарних і фітосанітарних заходів, пояснив МЕРТ.
Цього разу активна позиція України в СОТ полягає в тому, що ця справа стане першою в Органі врегулювання суперечок СОТ, в якому оскаржуються положення Угоди про спрощення процедур торгівлі, зазначають у міністерстві.
Згідно з процедурою, РФ повинна протягом 10 днів направити відповідь на отриману вимогу. Після підтвердження готовності російської сторони виступити в консультаціях, буде погоджено час і місце проведення консультацій.
Як повідомлялося, у Світовій організації торгівлі розглядається чотири суперечки між Україною та Росією: в двох Україна виступає позивачем, а ще в двох – відповідачем.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас