У США будують найбільшу віртуальну сонячну електростанцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США будують найбільшу віртуальну сонячну електростанцію

Енергетика
1212
Поселення з 3000 будинків із сонячними батареями на дахах зможе не тільки повністю забезпечувати себе «чистою» енергією, але і продавати її надлишки місцевим підприємствам, пише Fast Company.
Завдяки сонячним панелям на дахах своїх будинків, мешканці Франкфурта абсолютно не залежать від електростанцій. А якщо енергії виробилося недостатньо або, навпаки, виявилося занадто багато, вони можуть «зайняти» її у сусідів або віддати надлишки міським домовласникам з Франкфурта, Берліна і будь-якого іншого німецького міста. За таким принципом працюють «віртуальні електростанції» компанії-виробника сонячних батарей Sonnen GmbH. Їхня мережа об’єднує 8000 будинків по всій Німеччині, на дахах яких встановлені сонячні батареї.
Тепер Sonnen і американська компанія Mandalay Homes розпочнуть спорудження ще 3000 будинків, обладнаних сонячними панелями. Поселення Jasper sonnenCommunity розташується в Арізоні, США, і купити інноваційний будинок можна буде за $10-20 тисяч. Всі 3000 будинків будуть виробляти більше енергії, ніж їм потрібно для повного самозабезпечення — до 8 МВт*год щодня. Це можна порівняти з потужністю невеликої електростанції і достатньо, щоб забезпечити електрикою 5000 будинків.
Sonnen проектує свої «віртуальні електростанції» таким чином, що зайва енергія (наприклад, якщо видався дуже сонячний день) не перевантажує мережу, а відправляється в спеціальні системи зберігання. Це допомагає згладити коливання в енергомережі і підстрахуватися на випадок негоди. Забудовники хочуть, щоб жителі Jasper продавали надлишки «чистої» енергії місцевим комунальним підприємствам і непогано на цьому заробляли. Але навіть якщо компанії відмовляться від такого співробітництва, домовласники все одно будуть економити на щомісячних рахунках за електрику.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас