Кабмін ввів обмеження на суму дотацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін ввів обмеження на суму дотацій

Аграрний ринок
1743
Формула розподілу дотацій агровиробникам в 2018 році буде змінена, а також буде введено обмеження на надання держпідтримки одному виробнику не більше 150 млн грн на рік.
“Урядом вже визначені основні напрямки державної підтримки АПК на 2018 рік, і сьогодні ми активно працюємо над формуванням порядків використання коштів”, – цитується в повідомленні Міністерства аграрної політики і продовольства перший заступник міністра Максим Мартинюк.
Відповідно до прес-релізу Мінагропроду в п’ятницю, проектом держбюджету на 2018 рік передбачено виділення 2 млрд грн на програму дотацій для розвитку сільськогосподарських товаровиробників і стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції.
“Бюджетна дотація на 2 млрд грн буде вдосконалена шляхом зміни формули нарахування коштів та обмеження надання підтримки одному виробнику – не більше 150 млн грн”, – йдеться в повідомленні.
За інформацією Мінагропроду, в рамках програми на підтримку розвитку фермерських господарств на 1 млрд грн 50% зазначеної суми отримають кооперативи, а іншу половину – сімейні фермери, класичні фермери і ті, хто вперше хоче стати фермером.
За програмою підтримки фермерства допомога передбачатиметься такими напрямкам, як вирощування нішевих культур, ягід, садівництво, овочівництво, тваринництво та біоенергетика.
У 2018 року фінансова держпідтримка (2 млрд грн), як очікується, буде надаватися на будівництво і реконструкцію тваринницьких комплексів, щоб стимулювати нарощування поголів’я тварин і в результаті сприяти стабілізації цін на м’ясо.
Також в 2018 році планується запуск програми для поліпшення генетики в тваринництві (300 млн грн), зокрема, за трьома основними напрямками: м’ясне і молочне скотарство і свинарство.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас