В Україну зайшли нові віртуозні підробки $100: НБУ дав опис — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україну зайшли нові віртуозні підробки $100: НБУ дав опис

Валюта
10959
В Україну продовжують надходити підроблені доларові банкноти. Найулюбленіший номінал у фальшивомонетників – $100. Причому, вони активно розвиваються і винаходять все більш досконалі підробки. Кілька з них нещодавно виявив наш Нацбанк.
Департамент грошового обігу НБУ повідомив про вилучення з грошового обігу нового варіанту поліграфічних підробок соток серії 2006А з імітацією інфрачервоного і магнітного захисту.
Про це йдеться в телеграмі регулятора №50-0006/69781.
Чиновники детально описали виявлені ними фальшивки, і рекомендували підопічним оперативно вжити заходів: по частині перенастроювання банкірам своїх автоматичних валютних детекторів, банкоматів (у деяких фінустанов залишилися апарати, що видають долар в VIP-відділеннях) і інструктажу касирів. Нові підробки зроблені так майстерно, що не всі апарати їх розпізнають.
В Україну зайшли нові віртуозні підробки $100: НБУ дав опис
Основні ознаки підроблених банкнот:
  • Папір в ультрафіолетових променях (УФП) флуоресціює блакитним кольором (в справжніх банкнот флуоресценція паперу відсутня).
  • Локальний водяний знак у вигляді портрета Бенджаміна Франкліна імітований друком на зворотному боці банкноти фарбою білого кольору, в УФП видно у вигляді темного зображення (у справжніх банкнот зображення водяного знака сформоване внутрішньою структурою паперу).
  • Захисна стрічка імітована друком на зворотному боці банкноти фарбою білого кольору, текст читається, флуоресценція відсутня, в УФП видно у вигляді темної смуги (у справжніх банкнот занурена в товщу паперу прозора полімерна стрічка із зображеннями в прямому і перевернутому вигляді «USA 100», флуоресціює рожевим кольором).
  • Захисні волокна червоного і синього кольорів не імітовані. В папері присутні видимі волокна світло-коричневого кольору.
  • Використані подібні оригіналам поліграфічні способи друку – якість друку гірша, ніж на справжніх банкнотах.
  • Зображення чорного кольору з лицьового боку і всі зображення зі зворотного боку виконані глибоким друком – фарба має рельєфність, яку можна відчути на дотик. Також серійний номер, буква і цифра банку, зображення печатки Казначейства (зеленого кольору) виконані високим друком.
  • Оптично змінне зображення цифрового позначення номіналу “100” імітовано – зміна кольору з зеленого на темно-зелений не відповідає оригіналу (в справжніх банкнотах – з зеленого на темно-фіолетовий).
  • Інфрачервоний захист імітовано – карта інфрачервоних зображень зі зворотного боку наближена до оригіналу.
  • Магнітний захист імітовано – карта магнітних зображень наближена до оригіналу.
Крім того, майже у всіх підроблених купюрах перші літери в серійних номерах не відповідають банкнотам серії року 2006А. У справжніх банкнотах серії 2006А перша буква серійного номера – «K».
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас