Створено технологію управління гаджетами жестами через ультразвук — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створено технологію управління гаджетами жестами через ультразвук

Технології&Авто
160
Роботу, в якій описується відповідна технологія, опублікувала група вчених з Брістольського університету (Великобританія). Їх метод дозволить будь-яким натільним та іншим гаджетам сприймати жести через ультразвук і по-новому розуміти своїх господарів, повідомляється на EurekAlert!.
Вчені пояснюють, що зараз число різних девайсів у житті людини зростає як ніколи. Всі вже звикли до смартфонів, фітнес-браслетів і розумних годинників, але разом з ними домівки людей заповнюють Wi-Fi-лампочки, підключені термостати та інші елементи розумних осель. Дослідники кажуть, що шляхи взаємодії людини з ними дуже обмежені.
Вони пропонують в якості природної альтернативи жести. Кажуть, що ними було б дуже просто і інтуїтивно зрозуміло управляти освітленістю або температурою в будинку, давати команди розумним годинникам. Але встановлення сенсорів у помешканні має певні обмеження і складнощі. Як мінімум, це дорого. Тому вчені розробили альтернативний спосіб того, як навчити пристрої розуміти жести.
Дослідники розмістили ультразвуковий датчик на зап’ясті піддослідного і почали вивчати роботу м’язів. Пізніше з’ясувалося, що кожен рух рукою може бути інтерпретований через ультразвукове дослідження роботи м’язів. Показання з ультразвукового датчика потрапляють на вхід спеціально навченому алгоритму, який інтерпретує їх і зіставляє з конкретними рухами рук. В результаті кожному руху можна присвоїти свою команду. Вчені кажуть, що це та ж сама технологія ультразвуку, що використовується при дослідженні організму. Тепер при відповідному доопрацюванні у неї може з’явитися зовсім нове застосування.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас