НБУ прогнозують сповільнення інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ прогнозують сповільнення інфляції

Казна та Політика
223
Прискорення інфляції в Україні до 16,4% в річному вимірі було викликано накладенням відразу трьох чинників, дія яких починає слабшати, тому Нацбанк України очікує сповільнення інфляції, повідомив заступник глави НБУ Дмитро Сологуб в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.
“Це накладення відразу трьох чинників – внутрішня ситуація на тютюновому ринку, погода плюс зростання експорту, – вплинули на чотири товарні групи. Ми оцінюємо, які чинники враховувати при прийнятті рішення щодо монетарної політики, а на які центральний банк не повинен реагувати”, – сказав він.
За його словами, базова інфляція, якою може управляти центробанк, півтора роки залишається в межах 6-8%: за підсумками вересня склала 7,7%.
“Найбільшим же був внесок сирих продуктів харчування і товарів, послуг, ціни на які регулюються адміністративно. Ось це і є проблема для реалізації інфляційного таргетування, про яку ми говорили: в країні з таким низьким рівнем доходів, як Україна, завжди в споживчому кошику висока частка продуктів харчування, а ціни на них волатильні”, – зазначив Сологуб.
За його словами, Нацбанк не драматизує розбіжність, що склалося в поточному році, між зробленим раніше ним прогнозом інфляції (9,1% на 2017 рік), її цільовим діапазоном (8%+-2 п.п.) і поточним рівнем інфляції.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас