Влада Швеції першою в світі почала вимагати сплату податків у біткойнах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Швеції першою в світі почала вимагати сплату податків у біткойнах

Фінтех і Картки
611
Податкова служби Швеції першою в світі зажадала від однієї з компаній погасити податкову заборгованість в криптовалюті, повідомляє Business Insider.
«Ми повинні знаходити активи не тільки в гаражах, будинках або на банківських рахунках податкових боржників, а й в інтернеті», – говорить представник Податкової служби Швеції Йоханнес Паульсон. Служба зажадала від однієї зі шведських компаній погасити заборгованість по сплаті податків в розмірі 23 тисяч шведських крон ($2850), перевівши в бюджет 0,6 біткойна зі свого криптовалютного рахунку, який виявили податківці.
На думку експертів, цей прецедент буде мати велике значення для утвердження біткойна, а потім і інших криптовалют, як законний засіб платежу. Тим більше, що громадянам і компаніям вигідно платити податки, а також оплачувати товари і послуги в біткойнах, які дорожчають. Курс найпопулярнішої криптовалюти 12 жовтня оновив абсолютний рекорд, піднявшись до $5150.
«Існує багато біткойнів, що циркулюють в кримінальній спільноті. Але раніше ми не могли пред’являти податкові претензії і накладати арешти на активи в криптовалюті. Тепер ситуація повинна змінитися», – заявив Паульсон.
Після наради у президента Володимира Путіна міністр фінансів Антон Силуанов заявив, що російська влада візьме під контроль питання емісії, майнінгу і обігу криптовалют. Президент, уряд і ЦБ єдині в тому, що криптовалюти несуть загрозу національній грошовій системі і служать, перш за все, цілям відмивання грошей в інтересах корупціонерів і криміналітету.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас