SpaceX спровокує трильйонний бум в аерокосмічній галузі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SpaceX спровокує трильйонний бум в аерокосмічній галузі

Світ
1167
На думку аналітиків Morgan Stanley, приватна космічна індустрія може забезпечити дешевий супутниковий доступ в Інтернет для мільярдів людей, генеруючи тим самим до $1 трлн на рік за рахунок електронної комерції і цифрової реклами. Але, як пише Fortune, для такого зростання буде потрібно 20 років успішної розробки нових супутникових мереж від компаній OneWeb, O3b mPower і SpaceX.
Експерти відзначають, що можливість вибухового зростання виникає за рахунок різкого зниження вартості будівництва і запуску супутників, наприклад, крихітних CubeSats, в умовах буму приватних інвестицій. Його забезпечують кілька відомих мільярдерів, які цікавляться космосом: крім генерального директора Tesla і SpaceX Ілона Маска і президента Amazon Джеффа Безоса це співзасновник Microsoft Білл Гейтс, співзасновник Google Сергій Брін і генеральний директор Virgin Річард Бренсон. На їхню думку, багаторазові ракети і недорогі супутники змінять технології.
На даний момент найбільший прибуток з нової космічної гонки має SpaceX, яка лідирує за кількістю запусків багаторазових ракет і зниження витрат. За словами аналітиків, вартість компанії може досягати $50 млрд і в кінцевому підсумку їй доведеться публічно залучати достатній капітал (хоча в травні в Space X заявили, що найближчим часом не збираються проводити IPO).
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас