Як штрафують депутатів-прогульників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як штрафують депутатів-прогульників

Казна та Політика
847
Штрафи за прогули депутатів Верховної Ради склали 3 мільйони гривень.
Про це розповів спікер парламенту Андрій Парубій.
“Коли я очолив парламент, ця проблема стояла дуже гостро, зараз ситуація сильно змінилася. Проблема залишилася, але вона більше не загрожує нормальній роботі ВР”, – повідомив Парубій.
За його словами, успіх мали як штрафи, так і оприлюднення списків нардепів-прогульників.
“Думаю, ми цього домоглися завдяки штрафам і публікації прізвищ прогульників. На штрафах заощадили близько 3 мільйонів гривень”, – додав Парубій.
При цьому, за словами спікера парламенту, проблема “порожнього залу” є не тільки в Україні.
“Нещодавно ми з парламентською делегацією були в Норвегії, для нас провели екскурсію по їхньому парламенту. Там в залі сиділи два депутати і один міністр. Ми здивувалися, але нам пояснили, що зараз година запитань до уряду і залишилися тільки ті, у яких ці питання є”, – розповів Парубій.
Глава Верховної Ради зазначив, що найтяжчим днем ​​для голосувань є п’ятниця.
“У цей день ми проводимо годину уряду, зачитуємо депутатські запити, потім одну годину присвячуємо виступам з трибуни. Тож ще раз підкреслю: повністю проблему з відвідуваністю ми не вирішили, але вона вже не така гостра”, – заявив Парубій.
Нагадаємо, в проекті державного бюджету України на 2018 рік закладено значне зростання фінансування діяльності державних інститутів – Кабінету міністрів, президента і Верховної Ради.
Згідно з даними, викладеними в пояснювальній записці, на апарат Ради передбачено на 69%, або на 682 млн грн більше, ніж у 2017 році.
На 39%, або на 679 млн грн в порівнянні з 2017 роком зросте фінансування Державного управління справами, а на забезпечення роботи президента України в 2018 році передбачено на 44%, або на 296 млн грн більше, ніж у нинішньому.
При цьому секретаріат Кабінету міністрів, згідно з даними пояснювальної записки, отримає фінансування на 244%, або на 1,067 млрд грн більше, ніж у 2017 році.

Довідка Finance.ua:

  • Зарплатний фонд Верховної Ради в цьому році становить 548,4 млн гривень.
  • Утримання одного народного депутата обходиться державному бюджету України 80 тисяч гривень на місяць.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас