У Парижі заборонять бензинові і дизельні автомобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Парижі заборонять бензинові і дизельні автомобілі

Світ
1222
Франція взяла курс на екологію. До 2040 року країна має намір відмовитися від бензинових і дизельних машин. Однак Париж заборонить автомобілі з ДВЗ раніше. На кліматичному форумі мерія міста оголосила, що продажі автомобілів, оснащених традиційними двигунами, припиняться до 2030 року.
При цьому дизельні авто заборонять вже в 2024-му. Керівництво французької столиці планує, що до 2050 року Париж стане екологічно чистим містом. Аналогічні заходи приймуть ще в 3 містах країни.
З наступного року уряд Франції припинить надання пільг для дизельних автомобілів. Водночас фінансові стимули отримають покупці електрокарів.
Нині дизельні автомобілі складають близько 40% від загального обсягу продажів нових ТЗ у Франції, і місцеві автовиробники є одними з кращих на ринку дизельних моторів. Тим не менш, французькі автогіганти вже в курсі тенденції і активно впроваджують у розробку і просування “зелених” машин.
Тим часом британський Оксфорд оголосив, що обмежить бензинові і дизельні автомобілі – він стане першим містом Великобританії, яке піде на такий крок. Починаючи з 2020 року, на кількох вулицях у центральних районах міста будуть дозволені тільки електричні транспортні засоби, а до 2030 року майже всі історичні пам’ятки Оксфорда будуть доступні тільки для “електричок”. А нещодавно стало відомо, що Нідерланди офіційно заборонять продаж машин з ДВЗ до 2030 року.
За матеріалами:
autocentre.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас