Китайська система ідентифікації впізнає людину за ходою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайська система ідентифікації впізнає людину за ходою

Технології&Авто
212
Дослідники з Академії наук Китаю (CAS) створили метод розпізнавання ходи, який може ідентифікувати людину з більшої відстані, ніж інші біометричні системи. Метод дозволить виявити людину навіть у натовпі завдяки алгоритмам, що працюють в реальному часі, пише Planet Biometrics.
За словами вченого CAS Хуана Юнчжена, новий метод дозволяє ідентифікувати людину за ходою з відстані 50 метрів за менш ніж 200 мілісекунд. Це швидше, ніж моргнути (від 300 до 400 мс). При цьому, нова технологія може ідентифікувати людину без її відома. Якщо вона пройде повз камери спостереження, приховуючи своє обличчя, алгоритм розпізнавання ходи все одно його впізнає.
Завдяки технології аналізу в реальному часі виявити людину можна навіть у великому натовпі. Максимальна точність ШІ-алгоритму на даний момент – тисяча осіб на території площею квадратний кілометр. Система може стати в нагоді для контролю безпеки на громадському транспорті, вважають вчені.
Однак алгоритм поки має кілька обмежень: для якісної роботи йому необхідні знімки натовпу дуже високою роздільною здатністю і під прямим кутом, наприклад, з дрона. Після цього програму необхідно довго навчати за допомогою великого обсягу даних. Мабуть, потрібно, як мінімум, зберігати манеру ходи мільйонів людей, щоб згодом їх знайти в інших місцях серед натовпу.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас