НБУ дозволив небанківським установам купувати і переказувати валюту за кордон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ дозволив небанківським установам купувати і переказувати валюту за кордон

Казна та Політика
1038
Національний банк дозволив небанківським фінансовим установам здійснювати на підставі індивідуальної ліцензії НБУ придбання і перерахування іноземної валюти для розміщення за межами України гарантійного депозиту на рахунках міжнародних платіжних систем.
Про це повідомляє прес-служба НБУ.
Як повідомляється, до зазначених відносяться кошти, які повинні використовуватися для забезпечення зобов’язань під час здійснення переказів за кордон. Раніше можливість переказу коштів для розміщення гарантійного депозиту для забезпечення транзакцій мали лише банківські установи-учасники міжнародних платіжних систем. Крім того, уточнюється порядок застосування винятків із заборони дострокового погашення кредитів, позик в іноземній валюті, отриманих резидентами від нерезидентів.
Під такі винятки підпадають всі види платежів за визначеними кредитними договорами або договорами позики, тобто платежі за основною сумою з урахуванням процентів та інших платежів, установлених договором. Зазначені зміни сприятимуть забезпеченню належних умов для участі небанківських фінансових установ у міжнародних платіжних системах та подальшого розвитку економічних відносин в Україні.
Водночас, вони не створять додаткового тиску на валютному ринку. Зазначені кроки закріплені постановою правління НБУ від 10 жовтня 2017 № 101 “Про внесення змін до постанови правління Національного банку України від 13 грудня 2016 № 410” і набирають чинності 12 жовтня 2017.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас