Дрони в США будуть доставляти дефібрилятори при виклику 911 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дрони в США будуть доставляти дефібрилятори при виклику 911

Технології&Авто
167
Портативні дефібрилятори будуть важити всього 2,3 кг, а користуватися ними зможуть навіть люди без медичних навичок. Це може істотно скоротити кількість випадків зупинки серця, від яких у США щорічно гине 350 000 осіб, пише CNBC.
Стартап Flirtey доставляє піцу та різні побутові дрібниці за допомогою дронів. Але зовсім скоро компанія займеться порятунком життів. Якщо хто-небудь зателефонує за номером 911 і повідомить про симптоми зупинки серця, дрони доставлять постраждалим портативні дефібрилятори. Це допоможе заощадити час, що машини швидкої допомоги витрачають на дорогу і на пробки.
«Щороку в США від зупинки серця помирає 350 000 осіб. Дефібрилятори є не тільки у співробітників екстрених служб, але і в школах, офісних будівлях і навіть на борту літаків. Однак, вони не завжди і не скрізь бувають в межах досяжності. А для пацієнтів із зупинкою серця кожна секунда важлива», — пояснив Дж.В. Ходж, представник компанії REMSA Health, яка буде поставляти портативні дефібрилятори для дронів Flirtey.
Портативні дефібрилятори будуть важити всього 2,3 кг, а користуватися ними зможуть навіть люди без медичних навичок. Коли дрон доставить дефібрилятор, будь-яка людина, що опинилася поруч, зможе дістати його з коробки і прикласти сенсори до грудей потерпілого. Індикатори покажуть, в якому стані знаходиться серце і чи потрібний електричний розряд, щоб його запустити. Далі дефібрилятор подасть сигнал, яку кнопку натиснути, щоб пустити струм. У деяких випадках розряд буде подаватися автоматично після короткого звукового сигналу.
Дрони будуть запускатися з магазинів, якими володіють або управляють комерційні партнери Flirtey. Зокрема, компанія вже працює з Domino’s, 7-Eleven і Napa Auto Parts в США і Новій Зеландії. Зараз Flirtey і REMSA Health обговорюють особливості доставки дефібриляторів з місцевими регуляторами в Неваді, де вже дозволено тестові польоти дронів. Планується, що проект запустять на початку 2018 року.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас