Mitsubishi підвищить безпеку руху за рахунок проекцій на дорозі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mitsubishi підвищить безпеку руху за рахунок проекцій на дорозі

Технології&Авто
367
Фахівці Mitsubishi Electric Corporation розробили нову систему під назвою Safe and Secure Lighting, покликану підвищити безпеку дорожнього руху.
Ідея полягає в тому, щоб інформувати пішоходів, велосипедистів та інших автомобілістів про наміри водія. Для цього пропонується задіяти особливу проекційну платформу і дисплеї, вмонтовані в кузов транспортного засобу.
За задумом дослідників, комплекс Safe and Secure Lighting за допомогою проекторів формуватиме на дорожньому покритті зображення, що інформує про те, який саме маневр має намір здійснити водій. Це можуть бути, скажімо, стрілки, що вказують напрямок руху або символізують про те, що автомобіліст хоче відкрити двері. Додаткова інформація буде виводитися на екрани, які можуть бути встановлені по периметру машини.
Система Safe and Secure Lighting буде корисна насамперед в темний час доби. В цьому випадку покажчики, що проектуються на дорогу, допоможуть іншим учасникам руху заздалегідь зрозуміти, яку дію виконає автомобіліст.
Крім того, в перспективі на базі концепції Safe and Secure Lighting може бути виконана нова система індикації для безпілотних транспортних засобів.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас