Звідки бюджет України отримає гроші (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Звідки бюджет України отримає гроші (інфографіка)

Казна та Політика
1387
Верховна Рада продовжує працювати над проектом бюджету на наступний рік, який нардепам представили в середині вересня. Редакція “Сегодня” проаналізувала законопроект про держкошторис і розібралася, за рахунок чого її планують наповнювати.
В цілому уряд хоче отримати в 2018-му 877 млрд грн, що на 156 млрд більше, ніж в минулому. І майже на 300 млрд – ніж у позаминулому році. Найбільше відведено під податкові надходження (див. інфографіку). Наприклад, тільки за рахунок податку на доходи фізосіб планується поповнити бюджет на 90,7 млрд грн. Акцизи на вироблені в Україні товари (алкоголь, тютюн, пальне і автомобілі) можуть дати 79,5 млрд грн, а на імпортні – понад 46 млрд грн.
У свою чергу, Нацбанк перерахує в бюджет доходи від ігор на курсі і цінних паперах 47,8 млрд грн, а за рахунок реєстрації авторських прав країна отримає всього 815 тис. грн. За розрахунками уряду, судові збори забезпечать 3,3 млрд грн, а єдиний збір на державному кордоні – 450 млн грн. Крім того, в бюджет закладено і надходження коштів від продажу “надлишкового озброєння, військової та спеціальної техніки”, а також військового майна ЗСУ. За рахунок цього планується залучити 30,5 млн грн. Нарешті, за допомогою міжнародної допомоги бюджет збільшиться майже на 2,4 млрд грн. З них найбільше грошей наша країна отримає від Євросоюзу та інших країн – понад 1,8 млрд грн. А ось за участь України в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки нам повинні заплатити в 2018 році 566 млн грн. Ці гроші перерахують ООН, НАТО і ОБСЄ.
Звідки бюджет України отримає гроші (інфографіка)
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас