Росія заблокує доступ до бірж криптовалют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія заблокує доступ до бірж криптовалют

Фінтех і Картки
2369
Банк Росії разом з іншими органами влади будуть блокувати доступ росіян до сайтів, де можна купити криптовалюти, включаючи сайти бірж, які торгують Bitcoin.
“Ми проводимо з Генпрокуратурою роботу з закриття зовнішніх сайтів, які дають можливість нашим громадянам купувати такого роду активи”, – сказав перший заступник голови ЦБР Сергій Швецов.
“У нас є в Росії процедура відключення сайтів, ми по цій процедурі і діємо… Таких сайтів зараз багато… По кожному сайту окреме рішення, це постійна робота з блокування шкідливих сайтів, які втягують російських громадян у фінансові піраміди”, – додав він.
Пан Швецов уточнив, що такі сайти можуть бути зареєстровані в будь-якій юрисдикції, влада РФ в силах заблокувати доступ до таких сайтів, передає Reuters.
“Ми доступ можемо обмежувати, ні до біржі, а до сайту. Якщо біржа має сайт і торгує такого роду інструментами, то так, доступ обмежимо”, – уточнив банкір.
“Некваліфіковані інвестори не повинні обслуговуватися нашими профучасниками, іноземними провайдерами, в цьому сегменті… Ми говоримо про придбання під інвестиційні цілі. Якщо людина або компанія використовують платформу і повинні з цією платформою розраховуватися Bitcoin, заради бога. Ми говоримо про те, що це не повинно бути об’єктом інвестування”, – пояснив заступник голови ЦБ РФ.
“Ритейл набуває простими способами, ті кому треба і хто робить на цьому бізнес, не матимуть обмежень це зробити, світ так влаштований, що регулятор закриває полегшений доступ, але 100% заблокувати це неможливо і ніхто цим не займається”, – сказав він.
ЦБР зберігає негативне ставлення як до обігу криптовалют на території Росії, так і до торгівлі похідними інструментами на криптовалюти на російських біржах.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас