Nokia «оптимізує» напрямок VR, закриваючи всі проекти і скорочуючи приблизно 30% штату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nokia «оптимізує» напрямок VR, закриваючи всі проекти і скорочуючи приблизно 30% штату

Технології&Авто
403
Після продажу смартфонів бізнесу Microsoft в 2014 році фінська компанія Nokia почала перебудовувати свій бізнес, обіцяючи ще 150 років багатої історії. Незабаром з’ясувалося, що майбутнє свого бізнесу Nokia пов’язує з віртуальною реальністю – в 2015 році дебютувала професійна камера для кінематографічної віртуальної реальності Nokia Ozo вартістю $60 тис. (пізніше вона подешевшала до $45 тис.), на яку були покладені великі надії. Схоже, Ozo не виправдала очікувань, як, втім, і весь напрямок VR, оскільки зараз Nokia повідомила про «оптимізацію» витрат на пристрої віртуальної реальності з повною переорієнтацією на сегмент «цифрового здоров’я».
Під «оптимізацією» Nokia має на увазі закриття проекту своєї професійної VR-камери Ozo і припинення розробки всіх апаратних рішень, пов’язаних з віртуальною реальністю. На окрему увагу заслуговує зазначена Nokia причина закриття напрямку VR – «ринок віртуальної реальності розвивається не так швидко, як очікувалося».
Крім продуктів для здоров’я ще одним пріоритетним напрямком для фінського виробника стане ліцензування патентів і технологій іншим компаніям. Судячи з усього, в першому розрахунок зроблений на французького виробника пристроїв для контролю здоров’я Withings, поглиненого Nokia в 2016 році.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас