Біткоїн знову наближається до історичного рекорду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біткоїн знову наближається до історичного рекорду

Фінтех і Картки
1137
Тільки з початку цього тижня найпопулярніша криптовалюта подорожчала на 255 доларів. На зміцнення біткоїна вплинуло рішення японських регуляторів і невизначеність в Європі, пов’язана з референдумом у Каталонії.
Сьогодні, 10 жовтня, курс біткоїна продовжив зростання. За даними порталу Coindesk, вранці біткоїн торгувався біля позначки 4850 доларів. Потім його котирування трохи знизилися і станом на 16:30 біткоїн коштував 4810 доларів. Загальна капіталізація біткоїна становить майже 79 млрд доларів. Всього на цьому тижні біткоїн встиг подорожчати на 255 доларів. Ще у понеділок вранці він коштував 4555 доларів.
Експерти пов’язують зростання біткоїна в першу чергу з прийдешньою легалізацією діяльності криптобірж в Японії. Місцева влада планує узаконити роботу криптовалютных бірж, при цьому закріпивши за собою функцію нагляду за їхньою діяльністю. Це викликало інтерес з боку низки китайських бірж, які почали перебиратися в сусідню країну.
В кінці минулого місяця агентство фінансових послуг Японії повідомило про рішення видати ліцензії 11 криптовалютним біржам. Серед них найбільші біржі не тільки Країни Сонця, що Сходить, але і Сінгапуру.
Експерти кажуть, що в Японії зараз спостерігається бум торгівлі криптовалютами. За інформацією Cointelegraph, в кінці минулого місяця частка Японії у світовому обсязі торгівлі біткоїном становила понад 50%.
За матеріалами:
hyser
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас