У США пошту розвозитимуть на безпілотних вантажівках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США пошту розвозитимуть на безпілотних вантажівках

Технології&Авто
154
Управління Генерального інспектора поштової служби минулого тижня оприлюднило плани з впровадження безпілотного транспорту в свій автопарк з 228 000 машин. Для їх здійснення служба об’єднала зусилля з Мічиганським університетом. Мета співпраці — розробити «Автономний транспорт для доставки в сільських районах», який служба має намір запустити на 28 000 маршрутів по всій країні вже до 2025 року. Про амбітні плани пише Wired.
Згідно з запропонованою схемою, вантажівка буде їхати самостійно, в той час як листоноші потрібно просто сидіти за кермом, сортувати пошту і розкладати її по поштовим скринькам. Відмова від необхідності постійно зупиняти автомобіль, паркуватися, а потім знову повертатися до водіння, дозволить значно заощадити час. Поштова вантажівка буде напівавтономною, і водій зможе в будь-який момент взяти управління у свої руки.
За словами розробників проекту, ця функція буде особливо важливою при русі від поштового відділення до початку маршруту і на перехрестях. Сільські маршрути обрані для експериментів з напівавтономним транспортом невипадково. Тут менше трафіку, пішоходів і велосипедистів, тому набагато менш ризиковано застосовувати недосконалу модель безпілотної вантажівки. Широкі, відкриті і добре позначені дороги — дуже зручне середовище для навігації робота.
Дослідники з Мічиганського університету повинні представити перший зразок напівавтономної вантажівки в грудні цього року. Якщо все піде за планом, у 2019 році Поштова служба випустить на сільські маршрути 10 прототипних автомобілів, а розгортання в масштабах всієї країни припаде на період з 2022 по 2025 рік. У подальших планах — впровадження аналогічної системи в містах і перехід до повністю автономного транспорту.
Інтерес Поштової служби до роботів пов’язаний з тим, що вони можуть допомогти їй вирішити фінансові труднощі. У минулому році агентство втратило $ 5,6 млрд. Керівництво служби наполягає, що не збирається відмовлятися від людських працівників, а безпілотний транспорт дозволить скоротити інші витрати. Наприклад, в минулому році агентство витратило близько 67 мільйонів доларів на ремонт і ліквідацію наслідків дорожньо-транспортних пригод, і ще $ 570 млн — на дизельне паливо. Якщо Поштова служба реалізує свій план, це стосуватиметься 310 000 листонош по всій країні.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас