Китай хоче побудувати свій Hyperloop зі швидкістю капсул до 4000 км/год — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай хоче побудувати свій Hyperloop зі швидкістю капсул до 4000 км/год

Технології&Авто
782
Китайська аерокосмічна корпорація CASIC (Сһіпа Aerospace Science and Industry Corp) приступила до розробки мережі вакуумних поїздів за типом Hyperloop. Організація вже залучила експертів з 20 дослідних інститутів з усього світу. Спочатку CASIC планувала побудувати лінію маглева зі швидкістю 1000 км/год, але тепер корпорація має намір створити транснаціональну вакуумну мережу зі швидкістю капсул до 4000 км/год.
CASIC повідомила про початок розробки мережі вакуумних поїздів в кінці серпня. Тоді стало відомо, що корпорація побудує лінію маглева з тунелями і піднятими над землею вакуумними трубами. По ній рухатимуться пасажирські капсули зі швидкістю 1000 км/год.
Видання ChinaDaily опублікувало нові подробиці проекту. Як повідомив головний інженер проекту Мао Каї, капсули будуть переміщатися по тунелях і трубах за принципом магнітної левітації, а їх швидкість буде складати 1000 км/год і 2000 км/год для міжміських поїздок і 4000 км/год — для міжнародних. Для порівняння — найшвидші потяги в Китаї здатні розвивати швидкість 350 км/год, тоді як реактивні пасажирські літаки літають зі швидкістю 800-900 км/год.
Поки що CASIC проводить первинні дослідження, необхідні для будівництва системи. Після завершення оцінки технічної здійсненності корпорація побудує тестовий трек, на якому можна буде розганяти пасажирські капсули до 1000 км/год. Допомагати організації в розробці буде більше ніж 20 дослідницьких інститутів з Китаю та інших країн. В першу чергу CASIC потрібно розробити систему плавного прискорення і гальмування, а також продумати конструкцію труб і тунелів.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас