Microsoft викупила всю енергію, яку виробить вітроелектростанція GE в Ірландії за наступні 15 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft викупила всю енергію, яку виробить вітроелектростанція GE в Ірландії за наступні 15 років

Енергетика
656
Корпорація Microsoft заявила про викуп всієї електроенергії, яку вироблятиме нова вітроелектростанція Tullahennel протягом наступних 15 років.
Дана електростанція належить компанії General Electric і розташована в Ірландії. Її генеруюча потужність становить 37 МВт. Особливістю цієї електростанції є інтеграція батарей для зберігання енергії. Причому це перший в Європі об’єкт вітроенергетики з інтегрованим сховищем енергії. Додатково зазначається, що обидві компанії спільно займуться збиранням і вивченням даних, щоб зрозуміти, як кожна окрема батарея турбіни може краще зберігати енергію і потенційно перерозподіляти її в мережі.
Частина енергії, виробленої електростанцією Tullahennel, буде використовуватися для енергопостачання центрів обробки даних Microsoft в Ірландії. Завдяки цій угоді кількість придбаної відновлюваної енергії на глобальному ринку для компанії майже досягне рівня 600 МВт. Причому така енергія обходиться дешевше, ніж одержувана з традиційних джерел, що дозволяє знизити витрати на утримання центрів обробки даних.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас