Число безробітних у світі перевищило 200 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Число безробітних у світі перевищило 200 млн

Світ
225
У 2017 році число безробітних у всьому світі знову збільшилося і перевищило 200 млн осіб.
“Основна причина тяжкого становища на ринку праці – стагнація малого і середнього бізнесу, особливо в країнах, що розвиваються”, – заявили в Міжнародній організації праці (МОП).
За рік армію безробітних поповнили 3,4 млн осіб. Традиційно основними роботодавцями, особливо в бідних країнах і країнах із середнім рівнем доходу, є малі підприємства.
У бідних африканських країнах на малий бізнес припадає майже половина робочих місць. В арабських державах середній бізнес працевлаштовує 70% трудящих. Однак в останні роки, згідно з даними МОП, такого роду компанії стикаються з серйозними проблемами і навіть переживають стагнацію. Вони не тільки не створюють нових робочих місць, а й скорочують число своїх співробітників.
Це призвело до того, що темпи зростання чисельності людей працездатного віку значно випереджають темпи створення нових робочих місць, передає “Фінмаркет”.
Дані щодо 130 країн світу показують, що до фінансової кризи, що почалася в 2008 році, в сфері малого бізнесу з’являлося набагато більше робочих місць, ніж в великих фірмах. Однак зараз ситуація змінилася. Невеликі приватні компанії вважають за краще обходитися малими силами.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас