Голова Google: «Людство не готове до технологічних змін» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Google: «Людство не готове до технологічних змін»

1739
Голова Google Сундар Пічаї розповів Guardian про те, куди рухається корпорація і чому люди не готові приймати нові технології, які розвиваються дуже швидко.
За словами Сундара Пічаї, компанія зараз розвивається у двох напрямках. Перший — це все, що пов’язано з ШІ. «У світі ШІ взаємодії між людиною і комп’ютером стають ще більш плавними і природними, — каже Сундар. — Ви можете розмовляти з речами, і ми працюємо над Google Lens, щоб ваш комп’ютер міг бачити світ вашими очима».
Google Lens буде запущений в цьому році як інструмент візуального розпізнавання для смартфонів — наведіть камеру на ресторан, і Google знайде вам відгуки. Також протягом декількох років, за словами Сундара, буде доступна технологія миттєвого мовного перекладу з високою точністю. «Я визнаю, що в Долині люди одержимі темпами технологічних змін, — говорить він. — Але забуваючи про середньостатистичну людину, з таким підходом можна наламати дров. Часом я не впевнений, що людство готове до стрімких технологічних змін».
Інший напрямок роботи Google — підвищення доступності інтернету і смартфонів. Зокрема, Сундар мріє зробити Android-смартфони настільки дешевими, щоб вони коштували по $30. Він хоче досягти п’яти мільярдів користувачів ОС Android, багато в чому за рахунок Індії.
На думку Сундара Пічаї, старше покоління завжди більш скептичне по відношенню до нових технологій. Він сам досі починає день з паперової газети Wall Street Journal. І багато в чому тому, що пам’ятає, як в дитинстві доводилося вставати в чергу, щоб прочитати газету і дізнатися новини крикету. Але про своїх дітей він не впевнений — чи правильно, що вони читають книги за допомогою Kindle або дивляться YouTube?
Багато талановитих програмістів, які працюють у Google, визнають, що всю школу програли в комп’ютерні ігри. Але саме завдяки ним вони, можливо, потрапили в цю сферу, каже Сундар.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас