ЄБРР вирішив виділити "Астарті" кредит $25 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР вирішив виділити "Астарті" кредит $25 млн

Фондовий ринок
280
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) вирішив виділити одному з найбільших виробників цукру в Україні агропромислового холдингу “Астарта” (Київ) довгостроковий кредит у розмірі 25 млн доларів.
Про це йдеться в повідомленні ЄБРР.
Дата прийняття рішення щодо кредиту – 3 жовтня.
Відзначається, що дані кошти планується використати в рамках реалізації проекту з розвитку та модернізації зернової та цукрової інфраструктури компанії.
Загальна вартість проекту оцінюється в 83,1 млн доларів, і ЄБРР планує надати 25 млн доларів з цієї суми.
“Проект включає в себе будівництво і придбання шести зерносховищ загальною потужністю 480 тис. тонн і будівництво одного сховища цукру ємністю 50 тис. тонн. Нові сховища будуть розташовані в Полтавській та Хмельницькій областях”, – сказано в повідомленні.

Довідка Finance.ua

  • У 2016 році “Астарта” збільшила чистий прибуток в 5,2 разу – до 83 млн євро в порівнянні з 2015 роком, а консолідована виручка збільшилася на 17% до 369 млн євро, показник EBITDA склав 152 млн євро, чистий борг скоротився на 16% – до 146 млн євро.
  • “Астарта” об’єднує 5 регіональних підрозділів: ТОВ “Полтавазернопродукт”, ТОВ “Агрофірма ім. Довженка”, ТОВ “Добробут” (Полтавська область), ТОВ “Хмельницьке” (Вінницька область) і ТОВ “Волочиськ-Агро” (Хмельницька область).
    Основною діяльністю холдингу є виробництво цукру, а також вирощування і реалізація зернових і олійних культур, цукрового буряка, виробництво м’яса і молока, переробка сої.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас