Чому український фондовий ринок не працює (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому український фондовий ринок не працює (відео)

Фондовий ринок
475
Через відсутність захисту прав інвесторів вітчизняний фондовий ринок не виконує свою головну функцію – забезпечення підприємств дешевими ресурсами для розвитку.
Про це йдеться в ефірі передачі “Фінансовий тиждень”.
Зазначається, що законопроект №6303 має забезпечити захист прав інвесторів та дозволить ефективно боротися зі зловживаннями на ринку цінних паперів.
“Мова йде про друге народження фондового ринку. Перша спроба була невдалою через приватизацію, де суспільство без історичної пам’яті, в якого не було ніяких інститутів, раптом отримало цінні папери”, – заявив депутат ВР Павло Різаненко.
За його словами, формально – з юридичної сторони в Україні є публічні компанії, де-факто – жодна з них не пройшла через процедуру IPO – публічного розміщення і залучення капіталу від приватних інвесторів. Усі компанії утворились внаслідок приватизації і отримали таку форму.
“Всі, хто хотів отримати капітал, ішли на іноземній ринок, в Польщу чи в Лондон”, – сказав нардеп.
Також, за словами керуючого директора департаменту брокерських послуг Dragon Capital Андрія Дмитренка, забезпечення прозорого інвестиційного клімату для іноземних інвесторів має бути таким, щоб компанії не йшли з українського ринку, а якщо існують для цього підстави, інвестори мають реалізовувати своє право продавати свої активи за справедливою ціною, а не за уцінкою.
За матеріалами:
Фінансовий тиждень
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас