У НБУ розповіли, що потрібно зробити Києву для траншу МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ розповіли, що потрібно зробити Києву для траншу МВФ

Казна та Політика
1513
Для отримання наступного траншу Міжнародного валютного фонду Україна повинна, попри прийняття пенсійної реформи, провести приватизацію і створити антикорупційний суд. Про це в ефірі “Радіо Вести” 7 жовтня повідомила заступник голови НБУ Катерина Рожкова.
“Умовами для отримання траншу були не тільки пенсійна реформа, а й приватизація і антикорупційний суд. Місія МВФ висловила оптимізм щодо прийняття пенсійної реформи. Зараз вони поїхали, будуть консультуватися. Наступного тижня починаються щорічні збори членів – країн МВФ. Думаю, питання перспектив і термінів там будуть підніматися”, – сказала вона.
За словами Рожкової, нещодавно в Україні працювала технічна місія МВФ з питань фінансового сектору.
“З нами працювала технічна місія з фінансового сектору, ми пройшлися всіма питаннями, які є в меморандумі МВФ. Що стосується фінансового сектора, то у місії питань немає. Місія високо оцінила виконану роботу, оскільки у нас великі зміни в банківському нагляді”, – зазначила заступник голови НБУ.
Рожкова додала, що зараз працює місія Світового банку, яка займається питаннями державних банків і NPL (погані кредити).

Довідка Finance.ua:

  • Останній транш в розмірі 1 млрд доларів був виділений Києву в квітні нинішнього року.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас